Diferentele intre un domeniu addon, subdomenii si parked

In pachetele furnizorilor de hosting se gasesc oferte de gazduire si inregistrare domenii prin care clientilor li se ofera posbilitatea de a avea mai multe domenii parcate, subdomenii in numar nelimitat si domenii suplimentare la alegere, in functie de necesitati. O firma serioasa de gazduire web va pune la dispozitia clientilor sai mai multe tipuri de pachete de gazduire, cu un continut diferit de resurse, mai simplist sau mai complex in functie de cerintele site-ului si de nevoile clientului.

Un domeniu addon este un domeniu de sine statator, cu continut diferit fata de de domeniul principal al contului de gazduire ales in momentul comenzii. Un domeniu addon poate sa foloseasca o baza de date diferita sau acceasi ca si cel principal. Continutul poate sa fie asemenator sau total diferit, fata de domeniul principal. In momentul in care adaugam un domeniu ca si addon pe un cont existent, este nevoie de un timp de propagare (de obicei 1-2 ore) pentru ca el sa fie vizibil in internet. Odata adaugat ca si addon pe un cont de cPanel, puteti crea conturi de mail cu extensia acelui domeniu.

Un subdomeniu este un al doilea site, atasat domeniului pricipal al contului de gazduire. Acesta nu are un nume independent, ci este parte sau extensie la numele de domeniu. Daca luam exemplul domeniu.com, un subdomeniu va avea urmatoarea forma : mail.domeniu.com, altcontinut.domeniu.com, blablabla.domeniu.com, etc. Practic, posibilitatile sunt infinite. De obicei, conturile de gazduire ofera posibilitatea crearii unu numar nelimitat de subdomenii. Continutul domeniului sau al subdomeniilor sunt diferite; pot sa nu aiba nici cea mai mica legatura intre ele. Un subdomeniu nu are propriul cPanel si poate folosi orice baza de date disponibila pe cont (chiar una noua). Dupa crearea unui subdomeniu pe un cont de cPanel gazduit pe serverele Claus Web, este nevoie sa asteptati restartarea unor servicii de server. Aceste servicii se restarteaza odata la 60 de minute. De multe ori, programatorii folosesc subdomeniile pentru a face dezvoltarea siteului si pentru a evita ca orice modificare se face sa fie reflectata pe pagina principala. De obice, se apeleaza la subdomenii de forma dev.exemplu.com, sitenou.exemplu.com, etc.

domeniu parked

Domeniile parked se pot adauga din cPanel si este un domeniu care este redirectionat automat spre domeniul principal al contului de gazduire. Domeniul parcat trebuie sa fie inregistrat la un registrar autorizat Aceste domenii reprezinta, in general,  site-uri fara continut. Indiferent pe ce server este activa gazduirea, domeniile parcate vor afisa acelasi continut ca si siteului principal al contu. Aceste domenii, sunt un mijloc de promovare si castig de trafic online pentru un domeniu web principal, in motoarele de cautare. Este o tehnica nu tocmai apreciata, insa daca nu este practicata la scara larga si mult timp, poate aduce multi vizitatori pe site. Daca site-ul este un business online profesionist, metoda poate fi de foarte mare ajutor. Odata adaugat, un domeniu parked pe un cont existent, este nevoie de un timp de propagare (de obicei 1-2 ore) pentru ca el sa fie vizibil in internet.

Tehnicienii Claus Web va pot ajuta in orice moment cu detalii despre adaugare sau stergerea de subdomenii, domenii addon sau parked, prin portalul de asistenta dedicat, la adresa urmatoare : https://www.clausweb.ro/asistenta.php

Claudiu Cadar a scris 69 articole