Ce beneficii am daca folosesc PHP 7 ?

Ce beneficii am daca folosesc PHP 7 ?

  1. Numele este PHP 7 (Nu PHP 6)

Versiunea curenta stabile are numele de PHP 7.0. Dupa o anumita disputa echipa de dezvoltare a decis sa omite numele PHP 6 pentru urmatoarea lansare majora. PHP 6 a existat in trecut ca un proiect experimental, dar niciodata nu a ajuns in faza de productie.

Pentru a impiedica utilizatorii sa confunda fosta tentativa cu cele mai recente dezvoltate, noua versiune este lansata sub numele de PHP 7.

  1. Noul motor Zend

Motorul Zend a fost folosit de PHP din 1999, a fost introdus impreuna cu lansarea lui PHP 4. Zend este un motor de executie open-source scris in C, care interpreteaza limbajul PHP. In seria PHP 5.x s-a folosit Motorul Zend II care a imbunatatit functionalitatea motorului initial si o imbunatatire semnificativa a performantei limbii.

PHP 7 primeste o noua versiune de brand a motorului care vine sub numele de cod PHP # NG(Next Generation).

  1. Viteza de doua ori mai mare

Avantajul cel mai usor de recunoscut al noului motor PHPNG este imbunatatirea semnificativa a performantei. Echipa de dezvoltare a PHPNG a refacut motorul Zend si au optimizat remarcabil utilizarea memoriei.

Puteti vedea performantele oferite de catre echipa Zend in imaginea de mai jos. Prin utilizarea PHP 7 nu numai codul va fi executat mai repede, dar va fi nevoie de asemenea, de mai putine servere pentru a servi acelasi numar de utilizatori.

main-qimg-6fcbcd2b19bcffdcf504e3400caafbae-c                                                                   main-qimg-7d3eb579e90875787f965871daf23322-c

 

  1. Faciliteaza manipularea erorilor

Exceptiile noului motor va vor lasa sa inlocuiti aceste erori cu exceptii.  Daca exceptia nu va fi interceptata, PHP va continua sa returneze aceleasi erori fatale ca si in seria 5.x.

  1. Suport pentru sisteme windows pe 64-biti

PHP este un membru proeminent al stivei LAMP, ceea ce inseamna ca mediul sau nativ este Linux, dar este de asemenea posibil sa-l rulam pe un sistem Windows. Seriile 5.x nu ofera support pentru 64-biti sau suport pentru fisiere mari, pana in momentul de fata toate versiunile pe 64 biti au fost considerate experimentale.

 

PHP 7 va fi diferit, deoarece introduce un sprijin consistent pe 64 de biti, ceea ce inseamna ca suportul pe 64 biti si suportul pentru fisere de mari dimensiuni va fi prezent, permitandu-va sa rulati cu incredere limbajul pe sistemul dvs Windows pe 64 biti.

  1. Spaceship nou si operatori coalescenti nuli

Operatorul Spaceship se executa sub numele official al operatoului combinat de comparare.Notatia noului operator arata astfel:  <=> .

Operatorul spaceship returneaza 0 in cazul in care ambii operanzi sunt egali, 1 in cazul in care stanga este mai mare si -1 in cazul in care dreptul este mai mare. Se numeste, de asemenea, un operator de comparare cu trei cai si exista deja in alte limbaje de programare populare cum ar fi Perl si Ruby.

main-qimg-f60e227b486637427204428bb82dc951-c

  1. Permite declaratii de tip exacte

V-ati dorit vreodata sa previna valorile de returnare neintentionate prin declararea tipului de retur al unei functii? Ei bine, noul PHP 7 permite dezvoltatorilor pentru a imbunatatii calitatea codului lor cu ajutorul declaratiilor de tip returnare.

Imaginea de mai jos prezinta un caz de utilizare foarte simpu in cazul in care se presupune ca functia foo() trebuie sa returneze o multime.

main-qimg-4f282adf49bda43d58a8bd11c7301486-c

  1. Adaugarea claselor anonime

PHP 7 va permite sa utilizati clase anonime, deja o practica bine stabilita in alte limbaje orientate pe obiecte, cum ar fi C# si Java. O clasa anonima este o clasa fara nume. Obiectul anonim ca si functionalitate este ca si orice alt obiect dintr-o clasa.

main-qimg-7186c714c1b805cbe32ea122bb15695c-c

  1. Faciliteaza importurile de la acelasi spatiu de nume

Noua caracteristica de grup prin declaratii va fi godsent pentru aceia dintre dvs care doresc sa importe multe clase din acelasi spatiu de nume. Noile schimbari de sintaxa transforma codul in unul mai curat si mai usor de urmarit, totodata veti economisi o multime de timp privind tastarea codului.

Acesta va fi, de asemenea, mai usor de citit si partea de debugging va fi la fel de usoara. Declaratiile de tip grup va vor ajuta sa identificati importurile care apartin aceluiasi modul.

main-qimg-766c9af07b8b91b3c8e05209bcfff49c-c

  1. “Curata camera”

Scopul PHP 7 a fost de a elibera spatiu pentru a permite o imbunatatire, astfel incat a fost necesara pentru a scapa de mai multe functionalitati si API-uri vechi care nu sunt acceptate de server.

Toate elementele eliminate au fost depreciate pentru un timp in PHP 5 astfel incat cel mai probabil, nu le-au folosit pentru o lunga perioada de timp. Cu toate acestea, va rugam sa retineti, daca aveti o aplicatie care ruleaza pe o versiune mai veche de PHP, noul PHP 7 poate afecta codul intr-un mod negativ.

 

 

 

Claudiu Cadar a scris 68 articole