Cum sa faci o clona al site-ului tau web ?

In primul rand, inainte sa efectuezi orice modificari in fisierele paginii tale, este recomandat realizarea unui backup atat la fisiere cat si la bazele de date.

  • Pentru fisiere: File Manager – public_html – Select ALL – Compress
  • Pentru baza de date: PhPmyAdmin – export

 

Pas 1

Creezi un subdomeniu in contul de gazduire, cu un nume oarecare (de exemplu dev, test, new ) dupa care sa copiezi fisierele din documentul din care se incarca in momentul actual pagina ta (de obicei din public_html).

Crearea subdomeniului se poate efectua din cPanel la meniul Subdomains, unde trebuie adaugat doar numele subdomeniului, de exemplu dev :

Pe urma va fi afisat ca subdomeniul defapt din care document se incarca:

 

 

Pas 2

Daca am finalizat crearea acestuia putem intra la meniul File Manager, unde vom copia fisierele paginii din actualul director (de obicei public_html) in cel nou creat cu numele dev.domeniu.ro

Aceasta procedura este foarte simpla, intram in documentul public_html , dam click pe Select All dupa care selectam optiunea Copy cu click dreapta. Pe urma doar trebuie sa mentionam calea fisierului nou creat, adica in cazul nostru /home/usercPanel/dev.domeniu.ro si finalizam procedura cu butonul Copy File(s)

 

Pas 3

Urmeaza sa efectuam si o copie a bazei de date, insa cu un alt nume, ca cea principala sa nu fie afectata de modificarile ulterioare.

Din cPanel la meniul MySQL Databases cream o noua baza de date, de exemplu cu numele dev (acesta va fi usercPanel_dev), cream un nou user (se poate cu acelasi nume dev) dupa care trebuie sa aloci privilegiile userului nou creat pentru baza de date nou creata.

Fiindca ai efectuat deja un backup la baza de date trebuie sa intri la meniul phpMyAdmin din cPanel, unde selectezi din partea stanga numele bazei de date nou creata (usercPanel_dev) si o vei importa cu ajutorul butonului Import.

 

Pas 4

Urmeaza sa efectuezi modificarile din fisierul de configuratie al subdomeniului , unde sunt denumite baza de date, userul si parola . Acestea trebuie modificate cu ajutorul butonului Edit in cea actuala. Fisierul de configuratie se poate gasi in urmatoarele locatii:

  • WordPress: /home/userCpanel/public_html/config.php
  • Prestashop: /home/userCpanel/app/config/parameters.php
  • Joomla: /home/userCpanel/public_html/configuration.php
  • OpenCart: /home/userCpanel/public_html/config.php sau /home/userCpanel/public_html/admin/config.php
  • Magento: /home/userCpanel/public_html/app/etc/config.php
  • CS-Cart: /home/userCpanel/public_html/config.local.php

 

Pas 5

Prin aceste modificari pagina din subdomeniu a devenit activa, insa a mai ramas sa modifici URL-ul acestuia in functie de platforma.

Pentru urmatoarele platforme trebuie modificat in baza de date:

WordPress: wp_options

siteurl

home

Prestashop: ps_configuration

PS_SHOP_DOMAIN

PS_SHOP_DOMAIN_SSL

Magento: core_config_data

 

Pentru urmatoarele platforme trebuie modificat in fisierul de configuratie:

Joomla:

public $log_path

public $tmp_path

Opencart:

define (‘HTTP_SERVER’

define (‘HTTPS_SERVER’

define (HTTP_CATALOG’

define (HTTPS_CATALOG’

CS-Cart:

$config[‘http_host’] =

$config[‘http_path’] =

$config[‘https_host’] =

 

Daca ati urmat toti pasii conform celor mentionate, clona paginii  este pregatita pentru a efectua orice modificare de catre tine sau programator.

 

 

Claudiu Cadar a scris 65 articole

Raspunde la acest comentariu

Adresa Dv. de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>