Schimbarea parolei pentru panoul de administrare WordPress

Sunt cazuri in care uitam datele de logare si nu mai putem accesa anumite platforme.

In general, logarea in panoul de admin se face la unul dintre urmatoarele URL-uri:

  • domeniu/wp-admin
  • domeniu/wp-login.php

Daca utilizati un plugin pentru mascarea URL-ului de logare pentru evitarea atacurilor de tip brute-force-login si nu mai aveti cunostinta depsre acel URL, trebuie dezactivat modulul respectiv (redenumind folderul din care se incarca), astfel veti putea accesa pagina de logare cu unul dintre metodele mentionate mai sus.

Varianta 1.

Prima modalitate pentru resetarea parolei este cu ajutorul butonului “Lost your password?”

Doar trebuie sa introducem adresa de email setata pentru userul respectiv, dupa care sa verificam inbox-ul casutei postale, unde vom primi un email cu un URL, la care putem modifica parola respectiva. Procedura se salveaza cu ajutorul butonului “Save Password”.

 

Varianta 2

In cazul in care aveti acces la credentialele corecte, dar totusi doriti modificarea parolei din motive de securitate, aceasta se poate realiza din panoul de administrare la meniul “Users”:

Accesati butonul “Edit” de la userul la care doriti modificarile necesare, iar la sectiunea “Account Management” puteti aloca o parola personala (recomandat una cat mai complexa) sau una generata de sistem. Modificarile se salveaza cu ajutorul butonului “Update Profile”.

 

 

Varianta 3

O alta optiune pentru modificarea credentialelor este direct din baza de date, care este utilizata pentru site-ul dumneavoastra.
Accesati meniul phpMyAdmin din cPanel, selectati respectiva baza de date si accesati tabela “wp-users”. Cu ajutorul butonului “Edit” aveti posibilatea sa schimbati parola userului la linia “user_pass” insa la Coloana “Function” setati “MD5” dupa care introduceti noua parola dorita in campul “Value”.

Aceste modificari se salveaza cu ajutorul butonului “Go”

 

Varianta 4

O alta modalitate pentru resetarea parolei pentru panoul de administrare al site-ului WordPress, este cu ajutorul unei conexiuni FTP la fisierele site-ului, sau accesand direct meniul “File Manager” din cPanel.

Cautati fisierul “functions.php” al temei care este utilizata.
Dupa prima linie trebuie introdusa urmatoarele:

wp_set_password(‘password’,1);

“password” va fi noua parola temporara

“1” este ID-ul userului

Dupa salvarea modificarilor, va puteti loga cu parola temporara si veti avea posibilitatea sa setati o parola definitiva conform metodei nr.2.

Dupa alocarea unei credentiale noi, neaparat modificati fisierul “functions.php” si stergeti linia introdusa.

In cazul in care nu va descurcati cu niciuna dintre metodele mentionate oricand puteti solicita ajutor printr-un email adresat catre departamentul tehnic (asistenta@clausweb.ro).

Claudiu Cadar a scris 69 articole