Cum schimbi parola unui cont de email

Pentru a schimba parola unui cont de email este nevoie, mai intai, sa va logati in contul dumneavoastra de cPanel.

Din optiunea E-Mail Accounts din meniul Mail, veti putea schimba parola actuala a unui cont de email pentru a seta una noua, mai securizata.

Trebuie doar sa dati click pe optiunea Change Password din dreptul contului de mai si sa introduceti parola noua. Aceasta trebuie sa aiba minim 5 caractere si un scor de securitate de cel putin 50. Ideal, o parola ar trebui sa contina cifre, litere mari si mici, si cel putin un caracter special de tipul !, @, %, #, &, ( sau ). Sub campul in care veti introduce parola noua, veti gasi un indicator de securitate sub forma unei cifre de la 1 la 100, pe un fond colorat. In cazul in care veti tasta o parola care nu are un scor de securitate de minim 50, sistemul nu va seta aceasta parola si va cere sa introduceti una noua. Dupa ce ati completat campul cu o parola corecta si securizata, mai trebuie doar sa apasati pe butonul Change Password de sub indicatorul de securitate.

Daca aveti contul de mail la care tocmai ati schimbat parola, configurat intr-un program de tipul Outlook sau Thundebird, va trebui sa introduceti noua parola si aici. La fel se intampla si cu logarea pe webmail; veti folosi parola noua.

Claudiu Cadar a scris 68 articole

O parere la “Cum schimbi parola unui cont de email

Comentariile sunt inchise.