NGINX – High Performance WebStack

Ce beneficii am daca folosesc NGiNX?

-Reverseaza proxy-ul cu cache-ul

-Poate fii folosit pentru a servi continut dinamic HTTP pe retea folosind FastCGI, scripturi CGI si multe alte lucruri, pe langa faptul ca poate servii si ca un echilibrist al incarcarii software

-Abilitatea de a tine peste 10 000 de conexiuni simultane

-Compatibil IPv6

-Rescriere URL

Cum sa va activati NGiNX din contul dvs de cPanel?

Dupa ce v-ati logat pe contul dvs de cPanel in partea de jos a paginii la sectiunea HIGH PERFORMANCE WEBSTACK va aparea nginX ca si in poza de mai jos.

nginx0

Dupa ce ati dat un simplu click pe aceasta iconita vi se va deschide o alta fereastra unde in partea de sus va aparea o lista de unde va puteti alege pe care domeniu sa activati nginX.

nginx1

Dupa ce ati selectat domeniul pe care doriti sa activati nginX, apasati butonul CONFIGURE.

Dupa ce ati apasat butonul CONFIGURE, in fereastra nou aparuta lasati selectat AUTO si treceti mai departe prin apasarea butonului SUBMIT.

nginx2

 

La urmatorul pas va trebui sa lasati selectat PHP si treceti mai departe apasand butonul PROCEED.

nginx3

La pasul final aveti de selectat ce versiune de PHP doriti, template-ul dorit in functie de platforma pe care este realizat site-ul dvs pe care doriti sa activati nginX. Pentru ca setarile sa fie finalizate si salvate va trebui sa apasati butonul GENERATE.

nginx4

Astfel ati reusit sa activati nginX pe domeniul dorit.

nginx5

Cum sa dezactivati NGiNX?

Revenim la primul pas unde alegeti domeniul pe care doriti sa dezactivati nginX iar pentru a trece mai departe apasati butonul CONFIGURE.

nginx1

La urmatorul pas va trebui sa fie selectat AUTO iar pentru a trece mai departe apasati SUBMIT.

nginx6

La pasul urmator va trebui sa selectati PROXY din lista respectiva si sa treceti mai departe prin apasarea butonului PROCEED.

nginx7

Pentru a finaliza dezactivarea nginX-ului pe domeniul selectat de dvs, in ultima etapa la partea de “Select backend type” veti selecta apache iar la “Select a configuration template” veti selecta proxy to cPanel httpd.Pentru ca setarile sa fie finalizate si salvate va trebui sa apasati butonul GENERATE.

nginx8

Astfel ati reusit sa dezactivati nginX pe domeniul dorit.

nginx5

 

Aflati versiunea de PHP prezenta pe server din contul de cPanel

 

Pentru a afla versiunea de PHP prezenta pe serverul unde aveti contul de cPanel, pentru tema de cPanel x3 va trebui in partea stanga unde va apare meniul cu Statistici/Stats iar un pic mai jos daca veti apasa pe “Expand Stats” vor aparea mai multe informatii unde veti putea gasi si versiunea de PHP prezenta pe server.

php1

Pentru a afla versiunea de PHP prezenta pe serverul unde aveti contul de cPanel, pentru tema de cPanel paper_lantern va trebui in partea dreapta unde va apare meniul cu Informatii Generale/General Information in partea de jos a acestui meniu va aparea Informatii despre server/Server information unde daca accesati printr-un simplu click veti putea gasi versiunea de PHP prezenta pe server.

php2

Claudiu Cadar a scris 68 articole