Diferenta dintre POP3 si IMAP

Diferenta dintre POP3 si IMAP este:

Caracteristica IMAP POP3
Pastrarea mesajelor pe server Da – mesajele primite si trimise sunt salvate pe server si vor putea fi restaurate si vazute oricand, din orice locatie. Nu – mesajele primite vor putea fi vazute doar partial de pe statia de lucru de pe care s-a efectuat operatia, iar cele trimise deloc.In cazul distrugerii respectivei statii, mesajele sunt pierdute definitiv.
Pastrarea structurii de directoare si a continutului Da – structura de directoare si continutul vor fi pastrate si vizibile de pe orice calculator. Nu – structura de directoare si continutul vor fi vizibile doar pe calculatorul current.
Foloseste putin din cota de disc Nu – deoarece  mesajele vor fi pastrate pe server, cota de disc poate fi atinsa rapid. Partial – deoarece mesajele sunt pastrate putin timp pe server daca programul este setat corespunzator.
Rapid Da – mesajele sunt descarcate doar partial si doar la citirea lor sunt descarcate in totalitate. Nu – POP3 poate descarca mesajele doar in intregime.
Pastrare status de citit/necitit Da Nu – poate duce la confuzii cand se citesc mesajele de pe statii de lucru diferite.
Stergerea mesajelor Da – cand un mesaj este sters de pe o statie de lucru, automat este sters si de pe server. Partial – poate trece destul de mult timp din momentul stergerii  de pe statia de lucru pana in momentul stergerii de pe server, in functie de setarile programului.
Vizualizare cota de disc curenta Da – folosind IMAP se poate vizualiza cota de disc folosita in mod current. Nu – folosind POP3 se poate vizualiza cota de disc folosita in mod current doar prin webmail.
Filtre Sieve Da – IMAP nu ridica probleme la folosirea filtrelor. Partial – mesajele mutate in alte foldere nu vor putea fi vizualizate.

Claudiu Cadar a scris 68 articole