Actualizarea paginilor web pentru PHP 5.5

Tehnologia si web-ul sunt in continua dezvoltare si progres. De aceea, vor aparea mereu versiuni noi si imbunatatite ale aplicatiilor, librariilor si ale scripturilor. Acest lucru se intampla cu PHP, in aceasta perioada.
La nivel de infrastructura, pe serverele Claus Web se va face progresiv migrarea catre PHP 5.5. Versiunile vechi de PHP nu mai sunt la fel de stabile, nu ofera acelasi grade securitate si contin functii vechi, care nu mai pot fi actualizate. De asemenea, versiunile noi de PHP ofera functii imbunatatite si noi, de care dorim sa puteti beneficia si dumneavoastra.

Deoarece dorim sa beneficiati de cea mai buna calitate a serviciilor noastre de hosting, sfatuim toti clientii nostrii sa-si actualizeze scripturile sau CMS-urile pentru a functiona cu PHP 5.5.
In general, scripturile open-source de tipul WordPress sau Joomla! actualizate la zi, vor functiona pe PHP 5.5, fara probleme.

Modificarile in structura PHP se pot verifica la urmatoarea adresa : PHP Manual 5.5

Dintre schimbarile majore amintim : renuntarea la supportul pentru Windows XP si 2003 (nu afecteaza functionalitatea pe serverele Claus Web), modificari la functiile pack() și unpack(), adaugarea de generatoare si a keyword-ului finally, precum si a librariei OPcache.
Desigur exista mult mai multe noutati in noul PHP 5.5, pe care va lasam sa le descoperiti in manual.

Claudiu Cadar a scris 68 articole