Reguli pentru inregistrare domenii .ro

Orice persoana juridica sau fizica, indiferent de tara in care se afla sau de cetatenie, poate inregistra nume de domenii cu extensia .ro. Claus Web este partener acreditat ROTLD pentru inregistrare domenii .ro. Dupa cateva minute dupa ce ati plasat o comanda pentru un .ro de pe siteul nostru (impreuna sau fara un cont de gazduire), acesta este rezervat pe numele persoanei fizice sau juridice care a fost trecuta in formularul special. Dupa ce se finalizeaza trazactia pentru achitarea facturii proforme emise, domeniul va fi inregistrat cu drepturi deplince.

Un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzand extensia (exemplu .ro, .eu, .com, etc.)
Caracterele acceptate pentru numele de domenii sunt caracterele alfa-numerice (a-z, A-Z, 0-9) si semnul minus (-).
Un nume de domeniu nu poate incepe sau nu se poate termina cu semnul minus (-).
Recomandam utilizarea caracterelor mici (a-z), deoarece numele de domenii nu tin cont de caractere mici sau mari.
Numele de domeniu este unic si nu poate fi modificat dupa ce a fost inregistrat.
Prin modificarea oricarui caracter dintr-un nume, se obtine un nume de domeniu nou, care poate fi inregistrat conform procedurii de inregistrare domenii.

In cazul persoanelor fizice, acestea pot inregistra domenii .ro pe numele propriu doar dupa ce au indeplinit varsta legala de 18 ani.

O cerere pentru inregistrarea unui domeniu .ro la Claus Web poate fi refuzata sau anulata daca registrantul furnizeaza date false, incomplete sau incorecte.

Un nume de domeniu .ro nu poate sa contina cuvinte obscene, pornografice sau de prost gust. De asemenea, o cerere de inregistrare domenii .ro nu poate sa contina numele unor personalitati bine cunoscute, cuvinte sau expresii care ar putea aduce ofense unei persoane fizice sau juridice sau care ar putea crea confuzie.

Claudiu Cadar a scris 68 articole