Ce inseamna webhosting si de ce as avea nevoie de el?

best-web-hosting

Webhosting este un serviciu ce faciliteaza firmelor, organizatiilor si persoanelor fizice sa gazduiasca un website pe Internet.

Principalele servicii oferite de companiile de webhosting sunt: gazduire pentru websiteurilor clientilor , inregistrare de domenii , servicii de gazduire emailuri , servicii DNS, servicii pentru certificate SSL , asistenta pentru rezolvarea operativa a eventualelor probleme legate de gazduire  si alte servicii.

Multi oameni cred ca inregistrarea unui nume de domeniu este suficient pentru a tine un website activ. Ceea ce nu inteleg , insa, este ca domeniul este la fel de bun ca si numele unei persoane sau organizatii prin care altii sa te poate identifica.

Inainte ca un website sa devina activ si sa existe pe Internet ai nevoie de o gazduire, un spatiu de stocare pe un server, pentru websiteului tau. Tehnic acest lucru este posibil prin conectarea PC-ului tau la Internet care sa serveasca paginile solicitate de catre utilizatorii de pe Internet. Dar acest lucru nu este practic deoarece conexiunea ta de Internet dar si resursele hardware limite ale calculatorului dvs  nu sunt  suficient de puternice pentru a servi cererile mai multor utilizatori in acelasi timp. Din aceasta cauza trebuie sa va adresati la o companie de webhosting.

Companiile de webhosting detin servere performante care stocheaza si servesc paginile tale web  dar si conexiuni la Internet rapide ce permit utilizatorilor sa acceseze paginile websiteului tau in acelasi timp.

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare sunt costurile. Este mult mai avanatajos din punct de vedere economic sa achizitionezi servicii de webhosting decat sa investesti  in conexiuni stabile la Internet si intr-un server de ultima generatie care are nevoie si  de monitorizare , intretinere .

Claudiu Cadar a scris 65 articole