Caracteristicile de baza a unui plan de hosting

hosting

Cand comanzi o gazduire la firma Claus Web se creeaza imediat un cont pe server.  Acest cont de gazduire  se poate administra si monitoriza direct de catre tine iar pentru a avea acces la aceste resurse compania de hosting iti trimite un link , un user si o parola. Accesand linkul si introducand credentialele contului se poate intra intr-o consola de administrare .

Contul de gazduire are atasat un plan de hosting , numit pachet , un fel de sablon in care sunt setati urmatorii parametri.

Spatiu pe disc – ce spatiu de stocare iti ofera compania de webhosting. Se exprima in MB ( MegaBytes) sau in GB (Gigabytes). Companiile de webhosting ofera mai multe tipuri de pachete de gazduire ai caror parametru spatiu de stocare variaza in functie de necesitatile pe care le au websiteurile incepand de la cele foarte simple si pana la cele mai complexe.

Viteaza maxima lunara (Monthly Bandwidth) – inseamna volumul de date exprimat in MB pe care website-ul il poate transfera timp de o luna .

Pe langa acesti parametri de baza mai sunt si altii pe care ii enumeram si care nu au nevoie de nici o explicatie:

Numarul de Conexiuni concurente – numarul maxim de conexiuni concurente pe care  pachetul il accepta

Numarul de Domenii Parcate –  numarul de domenii care pot fi adaugate pentru pachetul respectiv si care sunt automat redirectate (forwardate) catre domeniul principal

Numarul de Domenii gazduite – numarul de domenii addon plus domeniul principal. Un domeniu addon este un domeniu suplimentar de sinestatator cu continut unic si diferit fata de al celui principal  care se poate adauga in contul de hosting  .

Numarul de baze de date Mysql – numarul maxim de baze de date Mysql pe care un cont de gazduire il poate avea

Numarul de conturi de FTP – numarul maxim de conturi de ftp ( File Transfer Protocol) pe care il poate avea un cont de gazduire

Numarul de conturi de email – numarul maxim de conturi de email pe care il poate avea un cont de gazduire.

Claudiu Cadar a scris 69 articole