Configurare Email iPhone iOS 9 sau mai vechi

Dupa ce ati creat o adresa de Email cu ajutorul butonului Email accounts din cPanel, urmariti instructiunile de mai jos pentru a configura contul de Email in iPhone, iPad sau iPod Touch.

1.Click pe butonul Settings.

2.Click pe Mail, Contacts, Calendars.

1

3.Click pe Add Account…

2

4.Click pe Other

3

5.La rubrica Name scrieti numele si prenumele dvs. La Address adresa intreaga de email, la Password parola contului de email iar la Description adresa de email. Click pe Save.

4

6.Click pe POP sau IMAP (recomandam sa alegeti IMAP). La rubrica Name scrieti numele si prenumele dvs., la Address adresa intreaga de email, la Description adresa intreaga de email. La Incoming Mail Server/Outgoing Mail Server scrieti serverXX.romania-webhosting.com(unde XX reprezinta numarul serverului), la User Name adresa intreaga de email iar la Password parola contului de email. Click pe Save. Atentie! Dupa ce apasati butonul Save va aparea un pop-up cu „Secure Connection Failed”, dati click pe Continue.

5

6

 

Contul de email a fost creat

 

7.Este posibil ca anumite setari trebuie introduse manual dupa crearea contului de e-mail. In general iOS incearca sa determine setarile avansate, si anume tipul de conexiune, SSL/non-SSL, portul folosit, insa in anumite cazuri, in functie de modul de configurare a server-ului de mail, aceste optiuni vor trebui trecute manual.

 

Astfel, revenim la optiunea Mail, Contacte, Calendar, din sectiunea Settings.

7

Cautam contul definit in sistem dupa Descrierea data la configurare, si il accesam. Intram in contul definit (nume@domeniul-dvs.ro), dupa care accesam optiunea Detalii. La Detalii, in sectiunea Configurari Receptionare, bifam sau debifam optiunea Utilizati SSL, si introducem portul folosit.

 

pentru IMAP4 – port 993 cu SSL                143 fara SSL

pentru POP3   – port 995 cu SSL                 110 fara SSL

8

 

Revenind inapoi, in sectiunea Server Expediere E-Mail, accesam setarile SMTP. Sub Server principal, accesam setarile contului (), unde putem modifica, din nou, daca se foloseste SSL sau nu, bifand sau debifand optiunea Utilizati SSL, respectiv putem specifica manual portul SMTP folosit.

 

Port SMTP – port 465 cu SSL                      26 fara SSL

9

 

 

8.Pentru a sincroniza folderele trebuie sa intrati in meniul Advanced

10

La Sent Mailbox selectati Sent On My Iphone la fel si la

La Draft Mailbox selectati Draft On My Iphone

La Deleted Mailbox selectati Trash On My Iphone

11

 

 

Pentru a finaliza configurarea pe Advanced  Account si Done

 

Daca setarile introduse sunt corecte, atunci contul de e-mail va fi functional.

Claudiu Cadar a scris 68 articole