Plati Online 3D-Secure

Tranzactiile efectuate in sistemele numite generic „Verified by VISA” si „MasterCard SecureCode” sunt rezultatul a 7 ani de experienta in e-commerce.

Acestea sunt un pachet de servicii, recomandari, cele mai bune practici si cerinte pentru realizarea tranzactiilor cu carduri bancare folosind Internetul.

Elementul tehnic cheie al acestui program este folosirea unui protocol sigur de autentificare: 3DSecure.

Intre Aprilie 2003 si Aprilie 2004, volumul de tranzactii e-commerce au crescut cu 155%. Aceasta crestere demonstreaza clar potentialul pentru e-commerce. Oricum, in regiunea VISA CEMEA, se estimeaza ca 60% din tranzactiile prin Internet sunt platite pe baza „cash la livrare”. Prin „Verified by Visa” si programul „MasterCard SecureCode”, emitentii au prilejul de a spori veniturile din tranzactii cu carduri bancare, inlocuind sistemul „cash la livrare” si protejand profiturile lor evitand dificultatile observate din experienta altor tari.

3D Secure ofera o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor si vanzatorilor in tranzactii sigure pe Internet. El este acum disponibil ca parte a programelor „Verified by VISA” si „MasterCard SecureCode”. Prin folosirea acestui sistem de tranzactionare se asteptata o reducere a disputelor din fraudele rezultate din tranzactiile on-line cu cel putin 80%.
In conformitate cu recomandarile VISA, toti acceptatorii de plati on-line pe Internet din regiunea CEMEA trebuiau sa fie capabili sa ofere sistemul 3DSecure de tranzactionare comerciantilor incepand cu 1 aprilie, 2003.

Programele „Verified by VISA” si MasterCard SecureCode ofera emitentilor de carduri bancare urmatoarele avantaje:

– reducerea disputelor, exceptiilor si fraudelor;
– cresterea increderii detinatorilor de carduri bancare, cresterea valorilor tranzactionate si implicit a profiturilor din exploatare;
– cresterea pietei prin promovarea unui serviciu competitiv si de calitate
Incepand cu aprilie 2003, emitentii de carduri bancare au pierdut drepturile de chargeback daca detinatorii de carduri cumpara din magazine care realizeaza tranzactii 3D Secure si nu sunt inrolati.
In concordanta cu accesul complet la noua strategie dezvoltata, ROMCARD se implica in stimularea e-commerce-ului in Romania introducand aceasta tehnologie sigura: protocolul 3-D Secure prin „Verified by VISA” si „MasterCard Secure Code”.
ROMCARD, ca procesor de tranzactii cu carduri in Romania , a implementat cu succes tehnologia 3DSecure furnizata de companiile OpenWay si iBIZ Software integrand-o in sistemul sau de procesare.

Bazat pe o solutie proprie, ROMCARD ofera la cheie serviciile pentru „Verified by VISA” si „MasterCard Secure Code” pentru a tranzactii sigure prin Internet folosind cardurile bancare.
Proiectul 3D Secure a fost inceput de ROMCARD in Septembrie 2003, si finalizat in Martie 2004 cand s-au terminat cu succes toate certificarile cu VISA si MasterCard pentru urmare banci romane: Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank, Banca Comerciala „Ion TIRIAC” si Alphabank Romania.

Lansarea oficiala a fost realizata la data de 20 Martie 2004.

Proiectul 3D Secure realizat de ROMCARD SA a fost proiect pilot in regiunea VISA CEMEA si in regiunea MasterCard SAMEA. Rezultatul acestei inalte performante: Romania este prima tara in aceasta regiune a Europei capabila de a procesa tranzactii cu carduri bancare in completa conformitate cu ultima tehnologie Internet care este protocolul 3D Secure.