Actualizare WordPress, fără bătăi de cap

Este bine cunoscut faptul ca platforma WordPress lanseaza patchuri si updateuri de securitate foarte des, din cauza numeroaselor vulnerabilitati. Problema este ca majoritatea proprietarilor de siteuri create in WordPress, nu isi fac aceste actualizari constant si in regim de urgenta, astfel ca devin victimele atacurilor din internet. Actualizarea platformei la cateva momente de la aparitia rezolvarii garanteaza un grad de protectie si securitate foarte ridicat, chiar si pentru cele mai vulnerabile siteuri.
Dar in sfarsit a aparut o solutie reala si de calitate pentru utilizatorii WordPress care nu fac actualizarile la timp sau nu dispun de timpul necesar. Se numeste Automatic Updater si va deveni in scurt timp, unul din pluginurile indispensabile oricarui utilizator serios de WordPress.
Practic, acest plugin va actualiza in mod automat platforma WordPress, pluginurile si temele, fara sa fie nevoie sa va logati. In plus, va notifica printr-un mail de fiecare data cand a facut un update.
update
Pentru a-l instala trebuie doar sa va logati in panoul de control al WordPress-ului dumneavoastra (accesand http://domeniuldumneavoastra.ro/wp-admin), navigati la meniul Plugins si folositi optiunea Add New (sau Adauga). In bara de search veti scrie doar „automatic updater”; veti instala primul plugin afisat, apasand pe Install Now (sau Instealeaza acum). Pe urmatoarea pagina, apasati pe Activate Plugin (respectiv Activeaza). In lista de pluginuri, care va aparea dupa operatiunile precedente, daca migrati la butonul Settings (Setari) din dreptul Automatic Updater puteti selecta ce componente doriti sa fie actualizate automat (WordPress, pluginuri sau teme) sau puteti introduce o adresa de mail pe care doriti sa primiti notificarile si alte setari. Dupa ce ati configurat pluginul asa cum doriti, doar apasati pe Save changes (sau Salveaza setari).

GATA! Din acest moment, instalatia ta WordPress se va actualiza automat si veti scapa de grija update-urilor. Desi nu este 100% perfectionat si este in continua dezvoltare, specialistii web deja il numesc „cel mai important plugin WordPress din ultimii ani”. In cazul unor erori generate de actualizari, echipa Claus Web va poate pune oricand la dispozitie o arhiva a contului dumneavoastra printr-un simplu mail la asistenta@clausweb.ro

Claus Web recomanda tuturor clientilor sai care folosesc o platforma WordPress instalarea pluginul Automatic Updater. In cazul in care doriti ca un tehnician Claus Web sa instaleze pentru dumneavoastra acest plugin, va rugam sa ne scrieti doar un mail catre asistenta@clausweb.ro in care sa mentionati numele siteului dumneavoastra si faptul ca doriti instalarea Automatic Updater.

3 thoughts on “Actualizare WordPress, fără bătăi de cap

  1. Actualizarea modulelor, dar mai ales a temelor, va duce inevitabil la pierderea tuturor modificarilor pe partea de design si functionalitate. Acesta este motivul pentru care nu se realizeaza actualizarea, ba chiar se instaleaza plugin-uri care restrictioneaza actualizarea automata si permit doar actualizari pe partea de securitate a platformei (Security and Maintenance Releases). Automatic Updater poate ajuta doar site-urile ce au la baza teme gratuite, fara modificari de design si functionalitate, in timp ce site-urile care au beneficiat de custom development vor fi, intr-un cuvant, stricate 🙂 Solutia este actualizarea manuala de catre compania de Web design, dar asta presupune semnarea unui contract de mentenanta tehnica si costuri destul de mari pentru beneficiar, motiv pentru care, din pacate, la noi in Romania nu se realizeaza mentenanta tehnica…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.