Ce este Domain Privacy si la ce ne ajuta ?

domain_name_privacy
Stiati ca toate datele atasate unui domeniu sunt publice pe internet datorita asa numitelor servicii de WhoIs ? Prin doar cateva clickuri, oricine poate sa afle cine detine un domeniu, pe ce nume a fost inregistrat, care este adresa de mail a persoanei/firmei care a inregistrat, precum si alte date confidentiale.

Dincolo de aspectul confidentialitatii, principalele pericole care pot aparea sunt legate de trimiterea de spam catre adresele de mail folosite la inregistrarea domeniului, asumarea identitatii proprietarului, incercarea de comitere de fraude, etc. Practic, robotii din internet pot fura adresele de mail si sa le includa intr-o lista de spam si sa fiti „bombardat” cu sute de mesaje nedorite.

Domain Privacy se poate activa foarte usor si este gratuit daca aveti domeniul inregistrat prin Claus Web. In loc de datele dumneavoastra personale, pe WhoIs se vor afisa datele registrantului.

Pentru un domeniu .ro inregistrat de o persoana fizica Domain Privacy este activ din oficiu; iar cele inregistrate de o firma nu pot beneficia de acest serviciu.
Pentru un domeniu .com, .net, .eu sau orice alt domeniu international, trebuie doar sa ne scrieti un mail pe office@claus.ro cu mesajul : „Doresc sa activez Domain Privacy pentru domeniul meu www.exemplu.com”. Evident, inlocuiti www.exemplu.com cu domeniul detinut de dumneavoastra.
Acest serviciu costa 5euro+tva/an pentru toti clientii Claus Web.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.