Google declara luna Iulie ca fiind termenul limita pt HTTPS

Google declara luna Iulie ca fiind termenul limita pt HTTPS Google anunta ca termen limita Iulie 2018, data la care Chrome va incepe sa avertizeze in mod clar utilizatorii daca un site este nesecurizat. Aceasta avertizare proeminenta este posibil sa influenteze nivelul de incredere a utilizatorilor fata de site-ul vizitat si ar putea avea ca rezultat plecarea utilizatoriilor de pe site-ul respectiv, ceea ce rezulta ca un impact negativ asupra urmatoarelor aspecte: rata de respingere, impresiile asupra unui site, numarul accesarilor precum si cea a vanzarilor.

Ce este Certificatul SSL (HTTPS)

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) reprezinta un protocol in materie de securitate asupra unui site precum si protectie a integritatii si confidentialitatii datelor utilizatoriilor (Google).

In August 2014, Google a anuntat faptul ca schimbarea site-ului catre HTTPs/SSL (schimbare cunoscuta si ca HTTPS – TLS Transport Layer Security) va fi utilizata ca un semnal de clasament, cu toate ca unul de nivel limitat.

Ultimele Informatii de la Google: Februarie 2018

Anuntul trimis din partea Google a fost ferm cu privire la scopul lor de avertizare a utilizatoriilor cu privire la site-uri nesecurizate, cu intentia de a convinge cat mai multe editorii web sa actualizeze catre HTTPS.

Informatii anterioare din partea Google: 19 August 2017; Google forteaza actualizarea catre HTTPS pana in Octombrie sau se va risca pierderea din clasificare

Google trimite email-uri catre utilizatorii din Consola de Cautare spunand ca daca nu se va actualiza site-ul de la HTTP nesecurizat catre HTTPS, in acest caz se va pierde din trafic si o notificare pop-up va atentiona utilizatorii cu privire ca site-ul nu este securizat: “NOT SECURE” care va fi vizibil pt toti utilizatorii Google Chrome. Data limita fiind Octombrie 2017.

HTTPS este sigur, HTTP nu este sigur

Motivul insistarii Google catre HTTPS este securitatea web. La inceputul anului 2017, Google a trimis notificari cu privire la securizarea datelor. Acestea includ, dar nu se limiteaza doar asupra site-urilor care colecteaza datele clientiilor precum informatii privind cartile de credit, chiar si date cu caracter personal. HTTP permite persoanelor neautorizate sa acceseze calculatorul dvs si sa fure toate informatiile valoroase. Google doreste sa evite acest scenariu prin incurajarea puternica a transferului catre HTTPS.

HTTPS pretutindeni

In timpul prezentarii campaniei: “HTTPS Everywhere”, Pierre Far din partea echipei Google Webmaster si Ilya Grigorik din partea echipei Google Developer explica motivul pentru care Google sustine ca orice website ar trebui sa fie securizat.

Ei sustin ca o singura accesare a paginii web, nu poate dezvalui prea multe informatii cu privire la o persoana , dar cumulativ, site-urile vizitate, cautarile facute pe internet, articolele citite si chiar si muzica ascultata online pot dezvalui foarte multe informatii despre personalitatea oricarei persoane; De asemenea Like-urile si Dislike-urile, locatiile in care ne petrecem timpul, pozele si multe altele. Google sustine ca prioritatea este navigarea pe internet securizata cat si protejarea intimitatii utilizatoriilor web impotriva atacurilor daunatoare.

In prezentarea “HTTPS Everywhere” Far si Grigorik explica faptul ca trecerea catre Certificatul HTTPS ajuta cu:

  • Autentificarea – Se afla utilizatorul intr-adevar pe site-ul pe care crede el ca este de fapt?
  • Integritatea datelor – sunt datele in siguranta in timpul transferului?
  • Criptarea – Are posibilitatea cineva sa supravegheze/urmareasca vizitatorul site-ului?

HTTPS opreste atacatorii malitiosi, astfel nu au posibilitatea de a manipula datele cu caracter personal.

Aveti posibilitatea de a citi mai multe informatii cu privire la securizarea site-ului prin HTTPS precum si intreaga gama de Certificate disponibile, accesand link-ul urmator: https://www.clausweb.ro/certificate-SSL.php

Aveti nevoie de un ghid da trecere catre HTTPS fara probleme? Doriti sa va asigurati ca Certificatul SSL este instalat corect? Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +40.261768580 sau adresa de email info@clausweb.ro

Google Chrome

In Decembrie 2014, problema de browsing securizat a venit din nou in prim planul conversatiilor SEO, cand developerii Google care la momentul respectiv lucrau la motorul de cautare din browserul Chrome au propus avertizarea utilizatorilor asupra faptului ca datele lor sunt la risc de fiecare data cand viziteaza un site din internet, care nu foloseste sistemul HTTPS. Odata implementat, initial programat pentru anul 2015, utilizatorii de internet vor primi un mesaj de avertizare cum ca, conexiunea care urmeaza sa o realizeze catre un site “nu furnizeaza securitatea datelor” sau au posibilitatea de a observa o cruce de culoare rosie trasata pe simbolul lacatului aflat la inceputul adresei de internet.

In anul 2015 doar 33% din site-uri au folosit HTTPS, acest numar a crescut, iar astazi volumul mediu de trafic criptat pe internet a depasit volumul mediu al traficului necriptat. De cand Google incepe sa avertizeze asupra nivelului de securitate a unui site, este posibil sa vedem o evolutie mult mai mare spre HTTPS.

Acest lucru poate provoca initial confuzie pentru utilizatorii de internet, care nu inteleg diferenta dintre HTTP si HTTPS si isi vor face griji cu privire la securitatea unui site folosit anterior fara ezitare. Oamenii tind sa presupuna ca informatiile trimise prin site-urile web si e-mailuri sunt private, dar crearea unei alerte care sa arate ca lucrurile nu sunt asa, va contesta acea prezumtie.

Webmasterii se vor confrunta cu provocarea initiala de mutare a unui site catre HTTPS, dar suporterii campaniei Google” HTTPS Everywhere” considera ca acest lucru va fi un lucru bun pe termen lung pentru Internet si pentru utilizatorii de internet.

Va faceti griji cu privire la noile actualizari?

In momentul actual, va ganditi sa va mutati site-ul catre HTTPS? Sau v-ati actualizat deja site-ul? Va faceti griji despre acesta actualizare? Va rugam sa ne scrieti un comentariu cu privire la opinia dumneavoastra- Ne-ar face placere sa citim si opinia dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.