google switch to https

Google incepe sa recompenseze site-urile cu HTTPS/SSL cu o clasare mai buna in cautari

Google va acorda site-urilor securizate o clasare mai buna (un ranking imbunătățit).

Google a anunțat că, trecerea la HTTPS – adăugarea unui certificat SSL pe 2048 de biți site-ului dvs – va acorda acestuia un impuls minor în ce privește ranking-ul.

Google afirmă că, pentru moment, acest lucru oferă site-urilor doar un mic beneficiu în ce privește ranking-ul, contând doar ca și un semnal de “categorie ușorară” în algoritmul general de clasificare. De fapt, Google a spus că, acest semnal este de o greutate redusă în comparație cu celelalte semnale “grele”, cum ar fi conținutul de calitate. Având la bază testele efectuate, Google afirmă că impactul se manifestă “la mai puțin de 1% din interogările la nivel mondial”, cu precizarea că, „pot decide să întărească” acest semnal pentru că doresc să” încurajeze toți proprietarii de site-uri să comute de la HTTP la HTTPS pentru a păstra web-ul în siguranță pentru toți utilizatorii”.

De asemenea, bazat pe testele ultimelor luni, Google a declarat că semnalul HTTPS a arătat „rezultate pozitive” în ceea ce privește relevanța și clasarea în rezultatele căutărilor prin Google.

Preocupări SEO in ce priveste trecerea la HTTPS

Ar trebui să vă ingrijorați din motive SEO la trecerea din HTTP la HTTPS?

Nu atât de mult.
google https

Google recomandă de câtiva ani administratorilor web trecerea la HTTPS, dar trebuie să luați măsurile adecvate pentru a vă asigura că traficul dvs. nu are de suferit. Asta înseamnă, în primul rând, să vă asigurați că ați comunicat Google trecerea de la HTTP la HTTPS.

Google promite să elibereze documentație suplimentară pe viitor în acest sens, deocamdată se rezumă la a oferi următoarele sfaturi:

  • Decideți cu privire la tipul de certificat de care aveți nevoie: singular (single), multi-domain, sau certificat de tip“wildcard”
  • Utilizați certificate cu cheie de criptare la 2048 biți
  • Utilizați URL-uri relative pentru resursele care se află pe acelaș domeniu securizat
  • Utilizati URL-uri de protocol relative pentru toate celelalte domenii
  • Nu blocați site-ul HTTPS de la accesarea cu crawlere utilizând robots.txt
  • Permiteți indexarea paginilor de către motoarele de căutare de fiecare data când este posibil. Evitați meta tag-ul noindex robots

Google a actualizat și Google Webmaster Tools pentru o gestionare mai bună a site-urilor HTTPS și a rapoartelor care le privesc.

O ultimă recomandare: urmăriți cu atenție migrarea de la HTTP la HTTPS în instrumentele google pentru webmasteri: Google Analytics și Google Webmaster Console.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.