CLAUS WEB este inscrisa in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 27102.

    • logoClausWebCLAUS WEB┬áeste inscrisa in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 27102.

Protec┼úia datelor cu caracter personal reprezint─â un domeniu nou pentru spa┼úiul legislativ din Rom├ónia. Con┼úinutul s─âu prive┼čte, ├«ntr-o form─â generic─â, dreptul persoanei fizice de a-i fi ap─ârate acele caracteristici care conduc la identificarea sa ┼či obliga┼úia corelativ─â a statului de a adopta m─âsuri adecvate pentru a asigura o protec┼úie eficient─â.

├Än acest scop, a luat fiin┼ú─â ┼či ├«n Rom├ónia, o autoritate central─â abilitat─â cu astfel de atribu┼úii de control, Autoritatea Na┼úional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal. Recent ├«nfiin┼úat─â, prin Legea nr. 102/2005, Autoritatea ├«┼či exercit─â competen┼úa stabilit─â ├«n principal de Legea nr. 677/2001, ├«n condi┼úii de independen┼ú─â fa┼ú─â de orice autoritate public─â sau entitate de drept privat.

Prin Legea nr. 677/2001 pentru protec┼úia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ┼či libera circula┼úie a acestor date a fost transpus acquis-ul reprezentat de Directiva 95/46/EC, care reglementeaz─â cadrul juridic general al protec┼úiei datelor personale la nivelul Uniunii Europene.

Atribu┼úiile Autorit─â┼úii Na┼úionale de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal sunt specifice oric─ârei institu┼úii de control, put├ónd investiga prelucr─ârile de date cu caracter personal care cad sub inciden┼úa Legii nr. 677/2001 ┼či aplica sanc┼úiuni, ├«n cazul ├«n care constat─â ├«nc─âlcarea dispozi┼úiilor legale de c─âtre operatorii de date cu caracter personal, ├«n urma sesiz─ârilor din oficiu sau pe baza unor pl├óngeri depuse de persoanele lezate ├«n drepturile lor.

Las─â un r─âspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.